Gratinovaný celer s bramborami

Gratinovaný celer s bramborami

Zapékaný celer s bramborami a sýrem je pochoutka jednoduchá na přípravu a skvěle se hodí jako příloha například k rybám. To prostě musíte ochutnat!

Ingredience

  • 1 kg brambor, oloupaných a nakrájených na 1 cm plátky
  • 1 velký celer, oloupaný a nakrájený na 1 cm plátky
  • 1 cibule, oloupaná a nakrájená nadrobno
  • mořská sůl
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 2 stroužky česneku, oloupané a nakrájené nadrobno
  • 75 g sýra čedar, strouhaného
  • 600 ml smetany ke šlehání deluxe
  • 1 malý svazek čerstvé petrželky (listy otrhané, stonky nahrubo nasekané)

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200°C.
  2. Brambory, celer a cibuli dejte do zapékací mísy kameninového typu.
  3. Hojně okořeňte.
  4. Přidejte česnek, ¾ sýra, smetanu a petrželovou nať.
  5. Lžící vše promíchejte, aby se všechny chutě spojily.
  6. Posypte extra sýrem a pečte v předehřáté troubě po dobu 50 minut.
  7. Posypte listy petrželky.
  8. Dobrou chuť!
Gratinovaná zelenina se sýrem servírovaná v misce se lžící.
www.jamieoliver.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.