Zapékaný celer s bramborami a sýrem je pochoutka jednoduchá na přípravu a skvěle se hodí jako příloha například k rybám. To prostě musíte ochutnat!
Ingredience
- 1 kg brambor, oloupaných a nakrájených na 1 cm plátky
- 1 velký celer, oloupaný a nakrájený na 1 cm plátky
- 1 cibule, oloupaná a nakrájená nadrobno
- mořská sůl
- čerstvě mletý černý pepř
- 2 stroužky česneku, oloupané a nakrájené nadrobno
- 75 g sýra čedar, strouhaného
- 600 ml smetany ke šlehání deluxe
- 1 malý svazek čerstvé petrželky (listy otrhané, stonky nahrubo nasekané)
Postup
- Předehřejte troubu na 200°C.
- Brambory, celer a cibuli dejte do zapékací mísy kameninového typu.
- Hojně okořeňte.
- Přidejte česnek, ¾ sýra, smetanu a petrželovou nať.
- Lžící vše promíchejte, aby se všechny chutě spojily.
- Posypte extra sýrem a pečte v předehřáté troubě po dobu 50 minut.
- Posypte listy petrželky.
- Dobrou chuť!