Jednoduchý recept na zapékané kedlubny, do kterého můžete dle chuti přidat třeba slaninu, cibuli i česnek. Na brambory si ani nevzpomenete!
INGREDIENCE
- 500 g kedlubny, oloupané a nakrájené na tenké plátky
- 1/2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 85 g parmazánu, jemně nastrouhaného
- 1 hrnek smetany ke šlehání
- 1/2 lžičky mořské soli
- 1/4 lžičky černého pepře
POSTUP
- Oloupejte a nakrájejte na tenké plátky 3-4 kedlubny.
- Potřete zapékací mísu o rozměrech 20×20 cm olivovým olejem a poté na na dno navrstvěte plátky kedlubny.
- Posypte parmazánem a poté zakápněte smetanou ke šlehání.
- Tento postup opakujte pro tolik vrstev, abyste spotřebovali všechny plátky kedlubny.
- Ve třetí vrstvě jsem přidejte trochu čerstvého mletého černého pepře a posypte mořskou solí.
- Nakonec potřete horní plátky zbylou smetanou, opepřete, osolte a posypte zbývajícím parmazánem.
- Pečte v troubě vyhřáté na 175 °C 60 minut.
- Pokud chcete nádherný křupavý vršek, zapněte gril na posledních 5 minut.
- Před podáváním nechte alespoň 10 minut odležet.
Možná se vám budou hodit i naše recepty na vynikající přílohové omáčky k masu, zelenině či krekrům 10x jinak. Vybere si úplně každý!