Gratinovaný květák s brokolicí a kuřecím masem

Gratinovaný květák s brokolicí a kuřecím masem
Příprava: 30 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 4

Tento zdravý a snadný pokrm se skvěle hodí k obědu i večeři. Je plný zeleniny, hotový ho máte do 30 minut a oblíbí si ho i vaše děti. Navíc je nízkosacharidový a bezlepkový!

INGREDIENCE

  • 1 velká hlávka květáku nakrájená na malé růžičky
  • 1 malá brokolice nakrájená na malé růžičky
  • 2 šálky vařených kuřecích prsou nakrájených na kostičky
  • 230 g krémového sýra
  • ½ šálku smetany na vaření
  • 2 šálky nastrouhané mozzarelly
  • ½ lžičky sušeného česneku
  • ½ lžičky sušené cibule
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř

POSTUP

  • Dejte rošt do středu trouby a předehřejte troubu na 220 stupňů Celsia.
  • Květák a brokolici uvařte v páře tak, že naplníte velký hrnec asi 2 šálky vody a na dno umístíte pařák.
  • Přiveďte vodu k varu.
  • Do pařáku přidejte růžičky květáku a brokolice.
  • Hrnec přikryjte a vařte v páře asi 5 minut.
  • Mezitím do velké mísy přidejte vařené kuře, krémový sýr, smetanu, mozzarellu (část si nechte na posypání pokrmu), sušený česnek a cibuli, sůl a mletý černý pepř.
  • Vše smíchejte dohromady.
  • Květák a brokolici stáhněte z ohně (nemusíte čekat, až vychladnou) a vložte do mísy s kuřetem a krémovým sýrem.   
  • Směs vložte do olejem vymazané zapékací misky a poklaďte zbylou mozzarellou.
  • Pečte odkryté 10–15 minut nebo dokud se sýr nerozpustí.
  • Užijte si to!
Zapékaná zelenina s kuřecím masem v zapékací míse s vařečkou.
www.primaverakitchen.com

Pokud se chcete o květáku dozvědět více, máte možnost. Připravili jsme si pro vás obsáhlý článek o květáku, kde zjistíte spoustu zajímavých informací o této zdravé zelenině!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.