Užijte si grilování s přáteli a připravte zase něco trochu jiného.
Křupavá zelenina je to pravé!
Vyzkoušejte naše recepty na grilovanou cuketu, které potěší všechny vaše hosty.
Je to rychlé, snadné a skvěle to chutná.
Tak pojďme na to!
Naše recepty
Další tipy na ochucení grilované cukety
- Balsamico: Cuketu marinujte v olivovém oleji, lisovaném česneku, balzamikovém octě a tymiánu po dobu 30 minut. Dokončete na grilu a před podáváním pokapejte trochou balzamikového octa.
- Česnek a bylinky: Cuketa se skvěle hodí k česneku a čerstvým bylinkám. Vzhledem k tomu, že se česnek může na grilu připálit, použijte klidně česnekový prášek.
- Parmezán: Ugrilujte cukety s olivami, solí a pepřem a poté je těsně před podáváním posypte čerstvým parmazánem a pokapejte citronovou šťávou.
- Kajunské koření: Chcete-li něco pikantního, promíchejte cuketu s olivovým olejem a kajunským kořením, než ji přidáte na gril.
- Česnekové máslo: Jednoduše nasekejte česnek a rozpusťte jej s máslem v hrnci nebo v mikrovlnné troubě. Když cuketu sundáte z grilu, pokapejte ji česnekovým máslem.
- Citron a bylinky: Smíchejte olivový olej, citronovou šťávu a vaše oblíbené nasekané čerstvé bylinky. Těsně před podáváním cuketu pokapejte směsí.
- Steakové koření: Před vložením cukety na gril ji posypte steakovým kořením.
- Citronový pepř: Po ugrilování cuketu posypte citronovým pepřem.
Cuketa je čím dál oblíbenější plodinou pro pěstování na zahrádkách. Co může nabídnout a jak ji zpracovat? To vše a mnohem více se dozvíte v našem rozsáhlém článku o cuketě!
A jak se vám naše dnešní recepty líbily? Napište nám do komentářů!