Grilovaná hovězí žebra v medu

Grilovaná hovězí žebra v medu

Tato medová hovězí žebra grilovaná v troubě jsou extrémně křehká. Jsou dvakrát pečené a navíc dušená v medové BBQ omáčce. Nejlepší je k nim podávat domácí nadýchaný chléb, kterým ůžete vytřít i tu poslední kapičku dokonalé grilovací omáčky.

Co budeme potřebovat

  • 2 kg hovězích žeber
  • 40 g dijonské hořčice
  • 70 ml medu
  • 2 lžíce pálivé omáčky
  • 1 lžíce cibulového prášku
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře

Postup

  • Předehřejte troubu na 200 stupňů C.
  • Ve střední míse smíchejte dohromady dijonskou hořčici, med, pálivou omáčku, cibulový prášek , sůl a mletý černý pepř.
  • Nalijte ¾ marinádové omáčky na hovězí žebra a vmasírujte do masa.
  • Žebra zabalte do alobalu. Umístěte žebra do pekáče. Pečete v troubě asi 40 minut.
  • Vyjměte žebra a odstraňte alobal. Žebra potřeme zbytkem marinády. Pečte dalších 10 minut.
  • Vyjměte žebra z trouby a před podáváním je nechte alespoň 10 minut odpočívat.
Žebra obalená v medové marinádě a sezamu.
Zdroj: kissmysmoke.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.