Příprava: 20 minut
Vaření: 25 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 50 dkg drůbežích jater
- 2 větší jablka
- citronová šťáva
- sůl
- 2 lžíce másla.
Postup receptu
- Játra očistíme, zbavíme blanek a nakrájíme je na větší kousky
- Na troše másla je prudce opečeme
- Mezitím oloupeme jablka a nakrájíme je na plátky
- Proti zhnědnutí je pokapeme citronovou šťávou
- Plátky jablek podlijeme vodou a krátce podusíme (letní, rychle rozpékavá jablka nemusíme dusit)
- Alobal na 4 porce nebo alobalové misky potřeme máslem a vrstvíme játra, na ně podušená jablka, zalijeme vypečenou šťávou z jater a kořeníme podle chuti
- Vše velmi dobře zabalíme a pečeme na grilu asi 30 minut
- Jako přílohu volíme chléb nebo pečené brambory