Na grilování se hodí především maso z kachních prsou, které je měkké a šťavnaté. Inspirujte se následujícím receptem, kde najdete tip, jak udělat skvělou marinádu ze sójové omáčky a zázvoru.
INGREDIENCE
- 1 kachní prso bez kosti
- 3 stroužky česneku
- 3 cibule
- 1 lžička soli
- špetka pepře
- chilli
- 1 lžička strouhaného zázvoru
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce sójové omáčky
POSTUP
- Sójovou omáčku a olej smíchejte.
- Cibuli a česnek nasekejte nadrobno a vložte do směsi.
- Nastrouhejte zázvor a také nasypte do marinády.
- Osolte a okořeňte.
- Marinádou potřete kachní maso, do kterého můžete i jemně naříznout ze stran mřížku.
- Uložtedo nádoby do lednice na 2 a více hodin.
- Grilujte z obou stran dozlatova.
- Podáváme s jakoukoli přílohou, nejčastěji s bramborem.