Grilovaná kachní prsa

Grilovaná kachní prsa

Na grilování se hodí především maso z kachních prsou, které je měkké a šťavnaté. Inspirujte se následujícím receptem, kde najdete tip, jak udělat skvělou marinádu ze sójové omáčky a zázvoru.

INGREDIENCE

  • 1 kachní prso bez kosti
  • 3 stroužky česneku
  • 3 cibule
  • 1 lžička soli
  • špetka pepře
  • chilli
  • 1 lžička strouhaného zázvoru
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce sójové omáčky

POSTUP

  1. Sójovou omáčku a olej smíchejte.
  2. Cibuli a česnek nasekejte nadrobno a vložte do směsi.
  3. Nastrouhejte zázvor a také nasypte do marinády.
  4. Osolte a okořeňte.
  5. Marinádou potřete kachní maso, do kterého můžete i jemně naříznout  ze stran mřížku.
  6. Uložtedo nádoby do lednice na 2 a více hodin.
  7. Grilujte z obou stran dozlatova.
  8. Podáváme s jakoukoli přílohou, nejčastěji s bramborem.
Kachní prso z grilu servírované s cherry rajčátky.
www.thespruceeats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.