Grilovaná krkovička v troubě

Grilovaná krkovička v troubě

Nemáte gril? Nevadí, my vám ukážeme, jak si snadno a rychle připravit recept na vepřovou krkovici v troubě.

Co budeme potřebovat

  • 500 g plátků vepřové krkovice

Na marinádu

  • 10 g jarní cibulky
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 110 g zázvoru
  • 1½ lžíce rýžového vína
  • ½ lžičky soli

Na polévací omáčku

  • 2 lžičky Hoisin omáčky
  • 2 lžíce česnekové omáčky

Postup

  • Vepřovou krkovičku opláchněte a osušte.
  • Smíchejte všechny ingredience na marinádu ve velké míse, přidejte krkovici nechte 1 hodinu marinovat.
  • Smíchejte ingredience na polévací omáčku.
  • Předehřejte troubu v režimu grilu na 200 °C.
  • Vložte marinovanou vepřovou krkovičku do pekáče, přikryjte alobalem a umístěte do trouby.
  • Krkovici pečeme 15 minut.
  • Po 15 minutách otočte a pečte dalších 15 minut, stále zakrytou.
  • Vepřovou krkovičku potřete polévací omáčkou vařte 1 minutu, otočte znovu potřete a pečte poslední 1 minutu bez alobalu.

A protože v létě u grilu i plotny může být docela horko, zpříjemněte si svůj čas při vaření a zchlaďte se díky mobilní klimatizaci, kterou si můžete vzít kamkoliv s sebou. Jaká je ta nejlepší se dozvíte v naší recenzi.

Talíř s masem a šťávou, ochucené bylinkami.
Zdroj: craftbeering.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.