Nemáte gril? Nevadí, my vám ukážeme, jak si snadno a rychle připravit recept na vepřovou krkovici v troubě.
Co budeme potřebovat
- 500 g plátků vepřové krkovice
Na marinádu
- 10 g jarní cibulky
- 2 lžičky olivového oleje
- 110 g zázvoru
- 1½ lžíce rýžového vína
- ½ lžičky soli
Na polévací omáčku
- 2 lžičky Hoisin omáčky
- 2 lžíce česnekové omáčky
Postup
- Vepřovou krkovičku opláchněte a osušte.
- Smíchejte všechny ingredience na marinádu ve velké míse, přidejte krkovici nechte 1 hodinu marinovat.
- Smíchejte ingredience na polévací omáčku.
- Předehřejte troubu v režimu grilu na 200 °C.
- Vložte marinovanou vepřovou krkovičku do pekáče, přikryjte alobalem a umístěte do trouby.
- Krkovici pečeme 15 minut.
- Po 15 minutách otočte a pečte dalších 15 minut, stále zakrytou.
- Vepřovou krkovičku potřete polévací omáčkou vařte 1 minutu, otočte znovu potřete a pečte poslední 1 minutu bez alobalu.
A protože v létě u grilu i plotny může být docela horko, zpříjemněte si svůj čas při vaření a zchlaďte se díky mobilní klimatizaci, kterou si můžete vzít kamkoliv s sebou. Jaká je ta nejlepší se dozvíte v naší recenzi.