Grilovaná langusta s nakládaným fenyklem

Grilovaná langusta s nakládaným fenyklem

Tento delikátní recept na grilované maso z mořských korýšů vytvoří skvělý předkrm pro každou speciální příležitost. Maso přelité jemnou, ale výraznou omáčkou, máslem z mořských řas a nakládaným fenyklem, který dodává pokrmu šmrnc a skvěle ladí se silnou rybí omáčkou.

Co budeme potřebovat

  1. 12 langust (uvařených ocasů)
  2. Olivový olej
  3. Sůl

Na nakládaný fenykl

  • Fenykl
  • 100 ml bílého vína
  • 100 ml bílého vinného octa
  • 50 ml vody
  • 50 g cukru
  • Lžička tymiánu
  • Lžička soli

Na omáčku

  1. Cibule (nakrájená)
  2. 2 celerové tyčinky (nakrájené)
  3. Fenykl
  4. 3 stroužky česneku
  5. 4 snítky tymiánu
  6. Bobkový list
  7. Badyán
  8. Lžička rajčatového protlaku
  9. 75 ml brandy
  10. 250 ml bílého vína
  11. 250 g rajčat
  12. 2 l rybího vývaru

Na podmáslí

  1. 100 ml podmáslí
  2. Lžička citronové šťávy
  3. Lžička citronové kůry
  4. Sůl
  5. Pepř

Na máslo z mořských řas

  1. 250 g másla
  2. 2 listy mořské řasy nori

Postup

  1. Začneme přípravou nakládaného fenyklu
  2. Odstraníme a uschováme vršky fenyklu, poté cibulku nakrájíme na tenké plátky
  3. Fenykl dochutíme solí a necháme 30 minut odležet
  4. Mezitím si připravíme lák, tím že v hrnci smícháme bílé vín, ocet, cukr, tymián a vod
  5. Směs přivedeme k varu, a jakmile se vaří, sundáme hrnec z plotny
  6. Z plátků fenyklu omyjeme sůl a pečlivě je osušíme kuchyňskou utěrkou
  7. Vložíme do nádoby nebo sklenice a přelijeme ho teplým lákem
  8. Přikryjeme a necháme plátky se nakládat alespoň 3 hodiny
  9. Kousky langust pečeme v troubě 20 minut dozlatova
  10. Mezitím na pánvi orestujeme cibuli, celer, fenykl a česnek, poté přidáme bylinky a badyán
  11. Do pánve přidáme rajčatový protlak a necháme 2 minuty vařit
  12. Do pánve nalijeme brandy s bílým vínem, přidejte rajčata a dalších 10 minut vaříme
  13. Do pánve přidáme vývar a vše přivedeme k varu
  14. Poté mírně snížíme teplotu a vaříme dalších 30 minut
  15. Pánev sundáme z plotny a necháme 15 minut odpočívat
  16. Směs přecedíme přes sítko do čistého hrnce a zahříváme, dokud se nezmění na hustou omáčku
  17. Dochutíme a poté pánev sundáme z plotny a udržujeme v teple, dokud nebudeme langustu servírovat
  18. Na máslo si v kuchyňském robotu nameleme řasu nori, dokud se nevytvoří jemný prášek
  19. Změklé máslo si vyšleháme, dokud nebude krémové a a poté vmícháme mořskou řasou
  20. Máslo odložíme na chladné místo, dokud nebude potřeba
  21. Pro podmáslí smícháme dohromady mléko a citronovou šťávu s kůrou, dokud se dobře nespojí
  22. Podle chuti dosolíme a v případě potřeby přidáme více citronové šťávy
  23. Na plotnu postavíme pánev a rozpálíme jí na vysokou teplotu, dokud nebude horká, poté langusty, ochutíme solí a trochou oleje a vložíme do pánve
  24. Grilujeme je asi 1 minutu, dokud na jedné straně nezkaramelizují
  25. Poté je vyndáme z pánve a potřeme je máslem z mořských řas
  26. Chceme-li grilovanou langustu podávat, potřeme každý talíř trochou podmáslí a lžičkou omáčky
  27. Na střed talíře naaranžujeme velkou porci nakládaného fenyklu a navrch dáme grilované langusty a odloženou fenyklovou nať
Grilované kusy šťavnatého masa se grilovanou zeleninou a přílohou.
Zdroj: yummly.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.