Grilovaná oliheň

Grilovaná oliheň

Tento recept na grilovanou chobotnici je plný lahodné sýrové směsi. Sýrová směs se skládá z rajčat, cibule, strouhanky, zelené cibulky, tvarohu a parmazánu. Ochutnejte tuto oblíbenou středomořskou dobrotu i vy u vás doma.

Co budeme potřebovat

  1. 4 velké chobotnice (očištěné)
  2. 250 g římských rajčat (nakrájených)
  3. 150 g bílé cibule (jemně nakrájené)
  4. 6 stroužků česneku (nasekaných najemno)
  5. 200 g strouhanky
  6. Vejce (rozšlehané)
  7. 70 g smetanového sýra
  8. 70 g nastrouhaného parmazánu
  9. 75 g nakrájené jarní cibulky
  10. Sůl
  11. Pepř
  12. Olivový olej

Postup

  1. Na nepřilnavé pánvi rozehřejeme asi 2 lžíce oleje na vaření
  2. Orestujeme ½ cibule a vaříme, dokud nezesklovatí a dáme stranou
  3. Do stejné pánve přidáme polovinu nakrájeného česneku a 1 minutu restujeme
  4. Přidáme orestovanou cibuli, strouhanku, vejce, sýr, sůl a pepř
  5. Odstraníme z plotny
  6. Každý kus chobotnice naplníme sýrovou náplní, ale nepřeplňujeme
  7. Konce chobotnice k sobě připevníme párátkem
  8. Chobotnice grilujeme na pánvi a potíráme trochou oleje, dokud se nepropečou
  9. Do pánve přidáme zbytek cibule a vaříme, dokud nezesklovatí
  10. Přidáme druhou polovinu nasekaného česneku a vaříme další 1 minutu
  11. Vmícháme rajčata a 120 ml vody
  12. Vaříme 5 minut, dokud omáčka nezhoustne
  13. Omáčku nalijeme na grilované chobotnice a podáváme horké
Plněná grilovaná chobotnice s rajčaty a další lahodnou a čerstvou zeleninou.
Zdroj: kawalingpinoy.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.