Tento recept na grilovanou chobotnici je plný lahodné sýrové směsi. Sýrová směs se skládá z rajčat, cibule, strouhanky, zelené cibulky, tvarohu a parmazánu. Ochutnejte tuto oblíbenou středomořskou dobrotu i vy u vás doma.
Co budeme potřebovat
- 4 velké chobotnice (očištěné)
- 250 g římských rajčat (nakrájených)
- 150 g bílé cibule (jemně nakrájené)
- 6 stroužků česneku (nasekaných najemno)
- 200 g strouhanky
- Vejce (rozšlehané)
- 70 g smetanového sýra
- 70 g nastrouhaného parmazánu
- 75 g nakrájené jarní cibulky
- Sůl
- Pepř
- Olivový olej
Postup
- Na nepřilnavé pánvi rozehřejeme asi 2 lžíce oleje na vaření
- Orestujeme ½ cibule a vaříme, dokud nezesklovatí a dáme stranou
- Do stejné pánve přidáme polovinu nakrájeného česneku a 1 minutu restujeme
- Přidáme orestovanou cibuli, strouhanku, vejce, sýr, sůl a pepř
- Odstraníme z plotny
- Každý kus chobotnice naplníme sýrovou náplní, ale nepřeplňujeme
- Konce chobotnice k sobě připevníme párátkem
- Chobotnice grilujeme na pánvi a potíráme trochou oleje, dokud se nepropečou
- Do pánve přidáme zbytek cibule a vaříme, dokud nezesklovatí
- Přidáme druhou polovinu nasekaného česneku a vaříme další 1 minutu
- Vmícháme rajčata a 120 ml vody
- Vaříme 5 minut, dokud omáčka nezhoustne
- Omáčku nalijeme na grilované chobotnice a podáváme horké