Zapomeňte na vysušenou panenku z grilu! Tento recept vám zaručí, že budete mít dokonalou panenku, která se vám bude rozplývat v ústech. Mňam!
Co budete potřebovat
- 60 g strouhaného parmazánu
- 30 g čerstvé bazalky, nasekané
- 60 g opečených piniových oříšků
- 125 sušených rajčat, nakrájených
- 750 g vepřové panenky, bez stříbrné kůže
- 2 lžičky prolisované česneku
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Předehřejte gril na středně vysokou teplotu.
- V misce smíchejte sušená rajčata s parmazánem, bazalkou a piniovými oříšky.
- V případě potřeby přidejte česnek.
- Dochuťte solí a pepřem.
- Vepřovou panenku podélně prořízněte, ale ne celou.
- Rajčatovou směs položte podél středu panenky.
- Panenku opět uzavřete a svažte.
- Maso položte na rozpálený, dobře naolejovaný gril a zavřete víko.
- Grilujte 18 až 20 minut, dokud vnitřní teplota masa nedosáhne na teploměru 68 °C.
- Užijte si to!