Grilovaná panenka s borůvkovou BBQ omáčkou

Grilovaná panenka s borůvkovou BBQ omáčkou

Luxusní vepřová panenka na grilu s omáčkou z borůvek, medu a kečupu se stane hitem vašich letních grilovaček! Jakmile ji jednou zkusíte, už nebudete chtít grilovat žádné jiné maso.

Co budete potřebovat

Na omáčku:

  • 6 šálků borůvek
  • ⅔ šálku medu
  • ½ šálku kečupu
  • 1 střední paprička jalapeno, zbavená semínek a nakrájená nadrobno
  • ½ šálku nakrájené šalotky
  • 1 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru
  • 2 lžičky čerstvě vymačkané limetkové šťávy
  • ½ lžičky sušené hořčice

Na vepřové maso:

  • 900 g vepřové panenky, ořezané
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř

Postup

  • Smíchejte ingredience na omáčku ve středním hrnci.
  • Přiveďte k varu na středním plameni, snižte teplotu a vařte do zhoustnutí, asi 45 minut.
  • Omáčku rozdělte do 2 misek a dejte stranou.
  • Předehřejte gril na střední teplotu.
  • Vepřové maso osolte a opepřete.
  • Grilujte ze všech stran, 10 až 15 minut.
  • Potřete polovinou barbecue omáčky a za častého otáčení grilujte ještě asi 10 minut.
  • Teploměr vložený do masa by měl ukazovat cca 65 stupňů Celsia.
  • Odstavte a nechte 5 minut odpočinout.
  • Nakrájejte na plátky a podávejte se zbylou barbecue omáčkou.
Dvě grilované vepřové panenky s omáčkou z borůvek, medu a kečupu na prkýnku.
www.recipegirl.com

Možná se vám budou hodit i naše recenze na kontaktní elektrické grily. Jaké parametry je opravdu nezbytné před jejich výběrem zvážit? Vybrali jsme pro vás ty nejoblíbenější výrobky a zhodnotili je!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.