Grilovaná šunka s pomerančovo-hořčičným glazé

Grilovaná šunka s pomerančovo-hořčičným glazé

Tato sladká a kouřová šunka z grilu bude hvězdou vaší sváteční tabule a hosté budou naprosto nadšení! S naším receptem navíc bude její příprava hračka.

Ingredience

  • 4,5 kg vařené šunky vcelku,  nakrájené na plátky
  • dijonská hořčice
  • cukr, mořská sůl, paprika, sušený česnek a sušená cibule na dochucení
  • 350 ml grapefruitového piva
  • broskvové dřevěné štěpky

Na glazé:

  • 1/2 šálku pomerančové marmelády
  • 1/4 šálku dijonské hořčice
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • pikantní omáčka podle chuti

Postup

  1. Zahřejte gril na 120 stupňů Celsia.
  2. Šunku okořeňte a potřete hořčicí.
  3. Nalijte pivo do hliníkové misky na gril.
  4. Umístěte ji na gril na nepřímý žár.
  5. Dejte grilovací rošt na misku s pivem.
  6. Nahoru položte šunku.
  7. Přidejte dřevěné štěpky do uhlí.
  8. Grilujte šunku po dobu 20-30 minut na 0,5 kg masa.
  9. Postříkejte vodou alespoň jednou za hodinu.
  10. Ve střední misce smíchejte ingredience na glazé.
  11. Naneste glazé na šunku a pokračujte v grilování, dokud nebude šunka krásně ogrilovaná (asi 30 minut).
  12. Vyjměte šunku z grilu.
  13. Servírujte.
Sladká a kouřová šunka z grilu.
www.girlscangrill.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.