Tato sladká a kouřová šunka z grilu bude hvězdou vaší sváteční tabule a hosté budou naprosto nadšení! S naším receptem navíc bude její příprava hračka.
Ingredience
- 4,5 kg vařené šunky vcelku, nakrájené na plátky
- dijonská hořčice
- cukr, mořská sůl, paprika, sušený česnek a sušená cibule na dochucení
- 350 ml grapefruitového piva
- broskvové dřevěné štěpky
Na glazé:
- 1/2 šálku pomerančové marmelády
- 1/4 šálku dijonské hořčice
- 2 lžíce sójové omáčky
- pikantní omáčka podle chuti
Postup
- Zahřejte gril na 120 stupňů Celsia.
- Šunku okořeňte a potřete hořčicí.
- Nalijte pivo do hliníkové misky na gril.
- Umístěte ji na gril na nepřímý žár.
- Dejte grilovací rošt na misku s pivem.
- Nahoru položte šunku.
- Přidejte dřevěné štěpky do uhlí.
- Grilujte šunku po dobu 20-30 minut na 0,5 kg masa.
- Postříkejte vodou alespoň jednou za hodinu.
- Ve střední misce smíchejte ingredience na glazé.
- Naneste glazé na šunku a pokračujte v grilování, dokud nebude šunka krásně ogrilovaná (asi 30 minut).
- Vyjměte šunku z grilu.
- Servírujte.