Grilovaná telecí játra s pomeranči

Grilovaná telecí játra s pomeranči

I když játrům zrovna nefandíte, zkuste jim dát šanci. Následující recept je totiž delikatesa. Kombinaci jater a pomerančů si prostě musíte zamilovat!

INGREDIENCE

  • ½ lžičky celého koriandru
  • ½ lžičky celého pepře
  • 1 lžíce tymiánu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 800 g telecích jater
  • 2 pomeranče
  • mořská sůl dle chuti

POSTUP

  • V hmoždíři najemno rozdrtíme koriandr s pepřem a tymiánem.
  • Koření smícháme s olejem.
  • Játra omyjeme, osušíme a nakrájíme na 8 tenkých plátků.
  • Ostrým nožem zbavíme pomeranče kůry a dřeně a nakrájíme na silnější plátky.
  • Pomeranče a játra potřeme olejem s kořením a dáme na rozpálený gril.
  • Grilujeme, dokud játra nejsou zlatohnědá, občas je potřeme olejem, 2–3 minuty z každé strany.
  • Těsně před podáváním dochutíme solí.
  • Rozdělíme na talíře a podáváme s pomeranči.
Játra z grilu servírovaná na talíři s pomeranči.
www.eatsmarter.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.