Příprava: 20 minut
Vaření: 30 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 60 dkg vepřové kýty
- 4 jablka
- olej
- šťáva z 1 pomeranče
- 2 lžíce dijonské nebo jiné ostré hořčice
- 4 lžíce kremžské hořčice
- 3 cibule
- 1 dl smetany.
Postup receptu
- Maso nakrájíme na menší kousky a osolíme, jablka nakrájíme na osminky, cibuli na silnější kroužky a vše střídavě napichujeme na grilovací jehly
- Smícháme obě hořčice, pomerančovou šťávu a oleje
- Ze smíchané směsi oddělíme zhruba polovinu a potíráme jí maso při grilování
- Před podáváním přidáme do druhé poloviny směsi smetanu (může být i kysaná nebo jogurt) a grilované maso při podávání touto zálivkou přeléváme