Grilovaná vepřová krkovice s česnekem a bylinkami

Grilovaná vepřová krkovice s česnekem a bylinkami

Jednoduchý recept na vepřovou krkovici marinovanou ve směsi česneku, cibule, cukru, octa a bylinek, který si oblíbíte.

Ingredience

  • 1,5 kg  vepřové krkovice
  • 1 hlavička česneku nebo podle chuti
  • 1 malá červená cibule nebo podle chuti
  • 1 lžička cukru
  • mletý černý pepř podle chuti
  • sůl podle chuti
  • 25 ml bílého vinného octa nebo čerstvé citronové šťávy
  • 50 ml olivového oleje
  • podle chuti lístky bazalky a rozmarýnu (lze použít i sušené verze) – od každého potřebujete cca 1 lžičku nebo v případě sušené verze  1/2 lžičky od každého

Postup

  1. Nakrájejte vepřovou krkovičku na plátky o tloušťce asi 2-3 cm.
  2. Oloupejte stroužky česneku a rozdrťte je.
  3. Oloupejte červenou cibuli a nakrájejte ji nadrobno.
  4. Do mísy dejte česnek a cibuli, přidejte cukr, mletý černý pepř, sůl, ocet, olivový olej a nakrájenou cibuli a česnek.
  5. Ingredience smíchejte tak, abyste získali hladkou pastu.
  6. Každý vepřový steak potřete z obou stran předem připravenou marinádou.
  7. Plátky masa zakryjte alobalem a dejte alespoň na 3 hodiny do lednice.
  8. Grilujte vepřové steaky na grilu na dřevěné uhlí dle libosti (3-5 minut z každé strany).
Krkovice z vepře marinovaná ve směsi česneku, cibule, cukru, octa a bylinek, připravovaná na grilu.
www.homemaderecipesfromscratch.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.