Grilovaná vepřová kýta

Grilovaná vepřová kýta

Přichystejte svým hostům vynikající vepřovou kýtu. Je to skvělý způsob, jak zahájit letní grilovací sezónu. Podávejte ji s grilovanou zeleninou, čerstvým sezónním ovocem případně s nějakým dobrým salátkem.

Ingredience

  • cca 2 kg vepřové kýty
  • sůl (podle chuti)
  • černý pepř (podle chuti)
  • 1/2 šálku kouřové barbecue omáčky
  • 1/2 šálku džemu z červeného hroznového vína nebo červeného vinného želé
  • 2 lžičky chilli prášku

Postup

  1. Rozpalte si kotlíkový gril.
  2. Vepřovou kýtu dochuťte solí a pepřem.
  3. Grilujte ne přímo nad ohněm, v zakrytém grilu po dobu 1 a 1/2 hodiny.
  4. Mezitím smíchejte barbecue omáčku, želé a chilli prášek.
  5. Posledních 30 minut začněte každých 5-10 minut podlévat směsí omáčky, dokud vnitřní teplota na teploměru neukáže 62 stupňů Celsia.
  6. Odstraňte kýtu z ohně.
  7. Před krájením k podávání nechte asi 10 minut odpočinout.
Kýta z vepře připravovaná na grilu spolu se zeleninou.
www.yummly.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.