Už cítíte tu vůni grilovaných žeber? Ne? Tak rychle je běžte naložit a poté ugrilovat, protože ten výsledek je prostě vynikající.
Ingredience
- 2 kg žeber
- sůl
Ingredience na marinádu
- 16 lžic oleje
- 10 lžic sójové omáčky
- 10 lžic medu
- 3 lžíce rajského protlaku
- špetka zázvoru
- 4 lžíce chilli
Postup
- Vepřová žebírka důkladně operte a osušte a potom dostatečně osolte.
- V míse smíchejte olej spolu se sójovou omáčkou, rajčatovým protlakem a medem.
- Poté přidejte dle chuti mletý zázvor, chilli, sůl, pepř. (Můžete koření nakombinovat podle vašich preferencí)
- Do hotové marinády vložte žebírka a nechte odležet (nejlépe přes noc).
- Naložená a odleželá žebírka jsou připravena na opékání. Pečte dozlatova za častého potírání marinády a otáčení.
- Ugrilovaná žebírka podávejte nejlépe s čerstvým chlebem či bagetkou.
Přemýšlíte jaký si pořídit gril? Přečtěte si naše recenze na nejlepší kontaktní grily. Jistě vám to při výběru pomůže.