Grilovaná žebra BBQ s pažitkovým dipem

Grilovaná žebra BBQ s pažitkovým dipem

Tato vepřová žebírka na americký způsob jsou pomalu pomalu grilovaná, aby byla opravdu křehká. Podávat k nim můžete zapečené brambory s modrým sýrem. To je teprve ta správná kombinace!

Co budeme potřebovat

  • 2 ks vepřových žeber
  • 2 plechovky coly
  • 2 lžičky pražených sezamových semínek (volitelné)

Na omáčku

  • 8 lžic rajčatového kečupu
  • 8 lžic hnědého cukru
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce worcesterské omáčky
  • 2 lžíce sladké chilli omáčky
  • 1 lžička papriky

Na dip

  • 300 ml polotučné zakysané smetany
  • 2 lžíce majonézy
  • malý svazek pažitky (nakrájený)
  • 6 jarních cibulek (nakrájených na plátky)

Postup

  • Rozehřejte troubu na 160 C a žebra vložte do pekáče.
  • Zalijte colou a dostatečným množstvím vody, aby byla žebra pokryta, poté plech pevně přikryjte alobalem. Pečte 2–3 hodiny, v polovině otočte, a pečte dokud nejsou žebra opravdu křehká, ale nerozpadají se.
  • Mezitím dejte všechny ingredience na omáčku do malého hrnce.
  • Jemně zahřejte, poté nechte probublávat asi 2 minuty za stálého míchání.
  • Když jsou žebra hotová, opatrně je zvedněte z pekáče a položte na kuchyňský papír, aby oschly.
  • Vylijte tekutinu a plech vytřete.
  • Suchá žebra vložte zpět do formy a potřete je lepkavou omáčkou z hrnce. Přikryjte a nechte marinovat alespoň 1 hodinu, ale ještě lépe až 24 hodin. V této fázi žebra lze zmrazit.
  • Smíchejte ingredience na dip a ochlaďte, dokud nebudete připraveni k podávání.
  • Zahřejte gril a počkejte, až plameny utichnou, nebo troubu rozehřejte na 220 C. Přidejte žebra (do pekáče, pokud používáte troubu) a pečte 20 minut, občas otočte a často podlévejte zbývající omáčkou.
  • Když jsou žebra lepivá a zvenčí křupavá, nakrájejte je a servírujte.
  • Pokud chcete, posypte je sezamovými semínky a na talíři zalijte zbývající lepkavou omáčkou a podávejte s pažitkovým dipem.

Další výborný způsob, jak si žebra připravit je vložit je do pomalého elektrického hrnce. V naší recezi se dozvíte, že je to všestranný pomocník do kuchyně a jak ho správně vybrat.

Prkénko naložené vypečenými žebírky v BBQ omáčce.
Zdroj: grandbaby-cakes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.