Grilovaná zelenina s balzamikem

Grilovaná zelenina s balzamikem
Příprava: 10 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 4

Nic není lepšího než sladká vůně zeleniny z grilu vznášející se vzduchem po zahradě. Recept na balsamikovou grilovanou cuketu s houbami je snadný a jeho příprava zabere jen 10 minut.

Ingredience

  • 1 střední zelená cuketa nakrájená na kolečka
  • 1 střední žlutá cuketa nakrájená na kolečka
  • 250 g žampionů překrájených na polovinu nebo na čtvrtky, pokud jsou velké
  • 230 g hrachových lusků
  • 1/2 velké cibule nakrájené na plátky
  • 1/4 šálku olivového oleje
  • 3 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžička mořské soli nebo podle chuti
  • 1/2 lžičky černého pepře nebo podle chuti

Postup

  1. Předehřejte gril.
  2. Umístěte všechnu nakrájenou zeleninu do velké mísy.
  3. V malé misce vyšlehejte společně: 1/4 šálku olivového oleje, 3 lžíce balzamikového octa, 1 lžičku soli a 1/2 lžičky černého pepře.
  4. Nalijte marinádu na kusy zeleniny a promíchejte.
  5. Marinujte 10 minut při pokojové teplotě.
  6. Umístěte veškerou zeleninu na gril a grilujte, dokud zelenina nebude měkká, několikrát ji promíchejte, abyste zajistili rovnoměrné grilování a karamelizaci.
  7. Přeneste na talíř a podle potřeby ozdobte čerstvou petrželkou, pažitkou nebo třeba bazalkou.
Zelenina z grilu v pánvi s vařečkou.
www.natashaskitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.