Nic není lepšího než sladká vůně zeleniny z grilu vznášející se vzduchem po zahradě. Recept na balsamikovou grilovanou cuketu s houbami je snadný a jeho příprava zabere jen 10 minut.
Ingredience
- 1 střední zelená cuketa nakrájená na kolečka
- 1 střední žlutá cuketa nakrájená na kolečka
- 250 g žampionů překrájených na polovinu nebo na čtvrtky, pokud jsou velké
- 230 g hrachových lusků
- 1/2 velké cibule nakrájené na plátky
- 1/4 šálku olivového oleje
- 3 lžíce balzamikového octa
- 1 lžička mořské soli nebo podle chuti
- 1/2 lžičky černého pepře nebo podle chuti
Postup
- Předehřejte gril.
- Umístěte všechnu nakrájenou zeleninu do velké mísy.
- V malé misce vyšlehejte společně: 1/4 šálku olivového oleje, 3 lžíce balzamikového octa, 1 lžičku soli a 1/2 lžičky černého pepře.
- Nalijte marinádu na kusy zeleniny a promíchejte.
- Marinujte 10 minut při pokojové teplotě.
- Umístěte veškerou zeleninu na gril a grilujte, dokud zelenina nebude měkká, několikrát ji promíchejte, abyste zajistili rovnoměrné grilování a karamelizaci.
- Přeneste na talíř a podle potřeby ozdobte čerstvou petrželkou, pažitkou nebo třeba bazalkou.