Grilovaná zelenina s medovou omáčkou

Grilovaná zelenina s medovou omáčkou
Příprava: 15 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 6

Na grilování mají právo i vegetariáni. Opékaná zelenina se skvěle hodí i jako příloha ke grilovanému masu.

Ingredience

  • 1ks cukety
  • 2 kukuřice
  • sůl
  • 2 papriky
  • malý ananas
  • červená nebo bílá cibule

Ingredience na medovou omáčku

  • 80 ml vývaru
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 vinného octa
  • 1 lžičku olivového oleje
  • 1 lžičku kukuřičného škrobu
  • 3 lžíce medu
  • 1 lžíci griotky

Postup

  • Nejdříve si připravte medovou omáčku tak, že do malého hrnce nalijete vývar, sójovou omáčku, ocet, olej a společně svaříte.
  • Následně omáčku zahustíte škrobem, který rozmícháte v malém množství vody, a krátce povaříte, aby ještě trochu zhoustla.
  • Na závěr dochuťte medem a griotkou.
  • Cuketu a kukuřici očistěte. Nakrájejte na silnější kolečka.
  • Papriku a ananas omyjte a nakrájejte na větší kostky.
  • Zeleninu a ananas napichujte střídavě na špejle jako špíz.
  • Špízy grilujte asi 10 minut a při podávání je ještě přelijte připravenou medovou omáčkou.
Zeleninový špíz na gril s ananasem.
Zdroj: thekitchn.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.