Na grilování mají právo i vegetariáni. Opékaná zelenina se skvěle hodí i jako příloha ke grilovanému masu.
Ingredience
- 1ks cukety
- 2 kukuřice
- sůl
- 2 papriky
- malý ananas
- červená nebo bílá cibule
Ingredience na medovou omáčku
- 80 ml vývaru
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 vinného octa
- 1 lžičku olivového oleje
- 1 lžičku kukuřičného škrobu
- 3 lžíce medu
- 1 lžíci griotky
Postup
- Nejdříve si připravte medovou omáčku tak, že do malého hrnce nalijete vývar, sójovou omáčku, ocet, olej a společně svaříte.
- Následně omáčku zahustíte škrobem, který rozmícháte v malém množství vody, a krátce povaříte, aby ještě trochu zhoustla.
- Na závěr dochuťte medem a griotkou.
- Cuketu a kukuřici očistěte. Nakrájejte na silnější kolečka.
- Papriku a ananas omyjte a nakrájejte na větší kostky.
- Zeleninu a ananas napichujte střídavě na špejle jako špíz.
- Špízy grilujte asi 10 minut a při podávání je ještě přelijte připravenou medovou omáčkou.