Grilovaná zelenina v alobalu s balsamikovou zálivkou

Grilovaná zelenina v alobalu s balsamikovou zálivkou
Příprava: 15 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 4

Výborný teplý předkrm, doplněk ke grilovaným masům, ale i samostatný hlavní chod, kterým jistě potěšíte nejen vegetariány či hosty na dietě.

INGREDIENCE

  • 3 papriky
  • 1 cuketa zelená, nakrájená na plátky
  • 2 houby Portobello nebo velké žampiony
  • 1 bílá nebo fialová cibule, nakrájená na silné plátky
  • 2 rajčata nakrájené na polovinu
  • 1 kukuřice, rozkrájená na špalíky

Na zálivku:

  • 3/4 šálku kvalitního olivového oleje
  • 1/4 šálku kvalitního balsamikového octa
  • 1 lžíce utřeného česneku
  • 1 lžíce čerstvě nakrájené bazalky
  • 1/2 čajové lžičky sušeného oregana a sušeného tymiánu (nebo čerstvý rozmarýn a tymián)
  • 1 lžička soli
  • 1/4 čajové lžičky pepře

POSTUP

  1. V misce smíchejte všechny ingredience na zálivku.
  2. Všechnu nakrájenou zeleninu a houby zalijte připravenou zálivkou.
  3. Nechte marinovat v lednici alespoň 1 hodinu.
  4. Zeleninu zabalte do alobalu a vytvořte pevné balíčky.
  5. Vložte buď přímo na gril, nebo můžete grilovat i v troubě při 180 °C asi 20 -30 minut.
Zelenina v alobalu připravovaná na grilu.
www.chelseasmessyapron.com

Vyzkoušejte i našich dalších 6 nejlepších receptů s hermelínem a vykouzlete svým strávníkům spokojený úsměv na rtech.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.