Příprava: 10 minut
Vaření: 20 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
Marináda
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička grilovacího koření
- 1 lžička mletého pepře
- 1 lžička pálivé papriky
- 2 lžíce kečupu (můžeme vynechat)
- 5 stroužků prolisovaného česneku
- šťáva z 1/2 citronu. Pikantní majonéza: 6 lžic majonézy
- 3 lžíce zakysané smetany
- 2 barevné papriky
- špetka chilli koření
- sůl.
Postup receptu
- Nejdříve smícháme všechny suroviny na marinádu a do ní pak naložíme naklepané kuřecí řízky
- V chladu je necháme odležet do druhého dne, pak je vyjmeme, osušíme a grilujeme po obou stranách, nakonec osolíme
- Zbylou marinádou během grilování potíráme
- Podáváme s pikantní majonézou, na kterou smícháme majonézu, smetanu, sůl a koření a vmícháme nadrobno nakrájené papriky
- Příloha: chléb, zelenina