Tento recept má všechno. Je sladký, slaný a úžasně krémový. Skvěle se hodí na jakoukoli oslavu, protože si ho zamiluje úplně každý! Šťavnaté broskve zabalené do bazalky, modrého sýra a prosciuta vytváří perfektní předkrm, který prostě musíte vyzkoušet!
Ingredience
- 8 tenkých plátků prosciutta, překrojených na polovinu
- 2 střední broskve, rozpůlené, vypeckované a každá nakrájená na 8 měsíčků
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 16 lístků bazalky nakrájených na proužky
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 110 g modrého sýra, rozdrceného
- balzamikový ocet, k pokapání
Postup
- Plátky prosciutta položte na pracovní plochu.
- Na okraj každého plátku vložte měsíček broskve, dochuťte solí, pepřem a poklaďte proužky bazalky a rozdrobeným modrým sýrem.
- Prosciutto srolujte, abyste obalili broskve.
- Rozpalte gril na střední teplotu.
- Závitky lehce potřete olivovým olejem.
- Grilujte za občasného obracení, dokud prosciutto nezhnědne a nebude křupavé, asi 4 minuty.
- Přendejte na talíř a lehce pokapejte odleženým balzamikovým octem a podávejte.