Grilované broskve s prosciuttem

Grilované broskve s prosciuttem

Tento recept má všechno. Je sladký, slaný a úžasně krémový. Skvěle se hodí na jakoukoli oslavu, protože si ho zamiluje úplně každý! Šťavnaté broskve zabalené do bazalky, modrého sýra a prosciuta vytváří perfektní předkrm, který prostě musíte vyzkoušet!

Ingredience

  • 8 tenkých plátků prosciutta, překrojených na polovinu
  • 2 střední broskve, rozpůlené, vypeckované a každá nakrájená na 8 měsíčků
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 16 lístků bazalky nakrájených na proužky
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • 110 g modrého sýra, rozdrceného
  • balzamikový ocet, k pokapání

Postup

  1. Plátky prosciutta položte na pracovní plochu.
  2. Na okraj každého plátku vložte měsíček broskve, dochuťte solí, pepřem a poklaďte proužky bazalky a rozdrobeným modrým sýrem.
  3. Prosciutto srolujte, abyste obalili broskve.
  4. Rozpalte gril na střední teplotu.
  5. Závitky lehce potřete olivovým olejem.
  6. Grilujte za občasného obracení, dokud prosciutto nezhnědne a nebude křupavé, asi 4 minuty.
  7. Přendejte na talíř a lehce pokapejte odleženým balzamikovým octem a podávejte.
Broskve zabalené do bazalky, modrého sýra a prosciuta naskládané vedle sebe.
www.soffiawardy.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.