Vynikající grilované roštěnky na bylinkách

Vynikající grilované roštěnky na bylinkách
Příprava: 10 minut Vaření: 35 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 4 hovězí roštěnky po cca 15 dkg
  • 4 snítky tymiánu
  • 1 snítka estragonu
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • 1 lžička mletého pepře
  • 6 lžic oleje
  • Poznámka: pokud nemáme k dispozici čerstvé bylinky, můžeme je nahradit 2 lžičkami provensálského koření

Postup receptu

  1. Roštěnky opláchneme, osušíme, odblaníme
  2. Pak je naklepeme, okraje nařízneme, aby se nekroutily
  3. Bylinky bez stonků a vadných lístků nasekáme nadrobno (nebo použijeme provensálské koření) a v misce je smícháme s prolisovaným česnekem, olejem, solí a mletým pepřem
  4. Směs naneseme na obě strany roštěnek a necháme v chladničce nejméně 2 hodiny rozležet
  5. Pak roštěnky osušíme, potřeme olejem, vložíme na olejem potřený rošt nahřátého grilu a po každé straně cca 6 minut grilujeme
  6. Při grilování je potíráme zbylou marinádou
  7. Nakonec osolíme

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.