Grilované filety z makrely v medové marinádě se sójovou omáčkou

Grilované filety z makrely v medové marinádě se sójovou omáčkou

Vychutnejte si tyto luxusní rybí filety z grilu, které jsou marinované ve směsi sójové omáčky, medu, zázvoru a saké. Pikantní salát tučnou rybu navíc krásně odlehčuje.

Co budete potřebovat

  • 2 velké filety z makrely

Na marinádu:

  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička strouhaného zázvoru
  • 1 stroužek česneku, rozdrcený na kaši
  • 1 lžíce saké nebo suchého sherry
  • 1 lžička chilli vloček

Na salát:

  • 2 lžičky sezamového oleje
  • šťáva z ½ limetky
  • 1 lžička sójové omáčky
  • 1 lžička medu
  • 1 lžička sladké chilli omáčky
  • 80 g směsi hrachových klíčků, klíčků ředkviček a čerstvého koriandru

Postup

  • Smíchejte všechny ingredience na marinádu a poté nalijte na rybu.
  • Odložte na 20 minut.
  • Na salát smíchejte sezamový olej, limetkovou šťávu, sójovou omáčku, med a sladkou chilli omáčku.
  • Vzniklý dresink promíchejte s hrachovými a ředkvičkovými klíčky a s čerstvým koriandrem.
  • Marinovanou makrelu grilujte na rozpáleném grilu po dobu 5 minut, dvakrát nebo třikrát během grilování přelijte rybu přebytečnou marinádou.
  • Nakrájejte a podávejte se salátem.
Naporcovaný ugrilovaný rybí filet na talíři, podávaný s čerstvým salátem.
www.bbcgoodfood.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.