Příprava: 15 minut
Vaření: 10 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 25 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 60 dkg masa hovězího zadního masa (může to být i jiné maso)
- 10 dkg strouhaného sýra
- sůl
- pepř
- 1 lžička worcesterské omáčky nebo 1 lžíce ostrého kečupu
- pečivo.
Postup receptu
- Maso posekáme nebo nahrubo umeleme
- Osolíme, opepříme a okořeníme podle chuti
- Přidáme strouhaný sýr, worcester nebo kečup a promícháme
- Z masa utvoříme ploché placky a grilujeme je z každé strany asi 7-10 minut
- Žemle nebo housky prokrojíme (můžeme je předem rozpéct), potřeme hořčicí a vkládáme do nich grilované hamburgery, které obložíme cibulí, listy salátu, plátky rajčat a případně i další zeleninou