Tak tohle je naprostá delikatesa! Pokud chcete překvapit své hosty na letní grilovačce, připravte jim tuto pochoutku, po které se budou oblizovat.
Co budete potřebovat
- 8 velkých nebo 16 malých hub shiitake
- olivový olej
Na umami máslo:
- 40 g másla, změklého
- 3 g sušené řasy kombu, jemně umleté v mlýnku na koření
- ¼ sušené houby shiitake, jemně umleté v mlýnku na koření
- 1 lžička pražených sezamových semínek
- ¼ lžičky rybí omáčky
- ¼ lžičky jemně nastrouhané citronové kůry
- ¼ lžičky bílé miso pasty
Postup
- Rozpalte si gril.
- Máslo dejte do misky se ¾ lžičky mletého kombu, ¼ lžičky mletého shiitake a zbývajícími ingrediencemi na umami máslo a dobře promíchejte.
- Z hub vyhoďte tuhé stonky, potřete olejem, dochuťte solí a grilujte na vysokém ohni za občasného obracení, dokud nezezlátnou a nezměknou (4–6 minut).
- Chcete-li podávat, naaranžujte horké houby na talíř žábrami nahoru a naplňte je lžičkou umami másla.
- Dobrou chuť!
