Grilované houby shiitake s umami máslem

Grilované houby shiitake s umami máslem

Tak tohle je naprostá delikatesa! Pokud chcete překvapit své hosty na letní grilovačce, připravte jim tuto pochoutku, po které se budou oblizovat.

Co budete potřebovat

  • 8 velkých nebo 16 malých hub shiitake
  • olivový olej

Na umami máslo:

  • 40 g másla, změklého
  • 3 g sušené řasy kombu, jemně umleté ​​v mlýnku na koření
  • ¼ sušené houby shiitake, jemně umleté ​​v mlýnku na koření
  • 1 lžička pražených sezamových semínek
  • ¼ lžičky rybí omáčky
  • ¼ lžičky jemně nastrouhané citronové kůry
  • ¼ lžičky bílé miso pasty

Postup

  • Rozpalte si gril.
  • Máslo dejte do misky se ¾ lžičky mletého kombu, ¼ lžičky mletého shiitake a  zbývajícími ingrediencemi na umami máslo a dobře promíchejte.
  • Z hub vyhoďte tuhé stonky, potřete olejem, dochuťte solí a grilujte na vysokém ohni za občasného obracení, dokud nezezlátnou a nezměknou (4–6 minut).
  • Chcete-li podávat, naaranžujte horké houby na talíř žábrami nahoru a naplňte je lžičkou umami másla.
  • Dobrou chuť!
Houby z grilu plněné ochuceným máslem servírované na talíři s vidličkou.
www.gourmettraveller.com.au

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.