Grilované koleno

Grilované koleno

Pro milovníky mastnějších a tučnějších pochoutek máme recept a postup na grilování vepřového kolene. Vyzkoušejte!

Ingredience

  • 2 ks předního vepřového kolena
  • Masový vývar
  • Sádlo
  • 1ks cibule
  • 2ks bobkového listu
  • 4 kuličky nového koření
  • 10 kuliček celého pepře
  • Olej na potírání

Ingredience na marinádu

  • 1 červená cibule
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 5 stroužků česneku (můžete víc podle chuti)

Postup

  • Nejprve kolena očistěte a na kůži nařezejte mřížky.
  • Ve větším hrnci rozpusťte sádlo a na něm zprudka kolena orestujte ze všech stran dorůžova.
  • Poté zalijte masovým vývarem, přidejte celou cibuli, koření, pepř a sůl.
  • Hrnec zakryjte a duste 1-1,5 hodiny doměkka. Poté vyjměte a nechejte okapat.
  • Marinádu připravíte tak, že cibuli s česnekem nasekáte nahrubo. Zalijete olejem, přidáte hořčicí, sójovou omáčku a vše následně rozmixujete.
  • Okapaná kolena vložíte do marinády, celé je potřete a necháte v lednici přes noc odležet.
  • Marinovaná kolena jsou připravená na grilování. Jednotlivé kusy zabalte do alobalu, který je potřeby olejem. Na rozpáleném grilu pečte za občasného obracení cca 15-20 minut z každé jeho strany.
  • Upečená kolena rozbalte z alobalu a dle potřeby a chuti ještě dopečte do zlatavé barvy.
  • Grilovaná kolena podávejte s křenovou omáčkou, hořčicí a pečivem.
Rozpadající se grilované vepřové maso.
Zdroj: bbcgoodfood.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.