Pro milovníky mastnějších a tučnějších pochoutek máme recept a postup na grilování vepřového kolene. Vyzkoušejte!
Ingredience
- 2 ks předního vepřového kolena
- Masový vývar
- Sádlo
- 1ks cibule
- 2ks bobkového listu
- 4 kuličky nového koření
- 10 kuliček celého pepře
- Olej na potírání
Ingredience na marinádu
- 1 červená cibule
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 5 stroužků česneku (můžete víc podle chuti)
Postup
- Nejprve kolena očistěte a na kůži nařezejte mřížky.
- Ve větším hrnci rozpusťte sádlo a na něm zprudka kolena orestujte ze všech stran dorůžova.
- Poté zalijte masovým vývarem, přidejte celou cibuli, koření, pepř a sůl.
- Hrnec zakryjte a duste 1-1,5 hodiny doměkka. Poté vyjměte a nechejte okapat.
- Marinádu připravíte tak, že cibuli s česnekem nasekáte nahrubo. Zalijete olejem, přidáte hořčicí, sójovou omáčku a vše následně rozmixujete.
- Okapaná kolena vložíte do marinády, celé je potřete a necháte v lednici přes noc odležet.
- Marinovaná kolena jsou připravená na grilování. Jednotlivé kusy zabalte do alobalu, který je potřeby olejem. Na rozpáleném grilu pečte za občasného obracení cca 15-20 minut z každé jeho strany.
- Upečená kolena rozbalte z alobalu a dle potřeby a chuti ještě dopečte do zlatavé barvy.
- Grilovaná kolena podávejte s křenovou omáčkou, hořčicí a pečivem.