Vepřové kotlety jsou populární hlavně na grilu. A právě paprika jim dodá potřebnou chuť a barvu, kajenský pepř zase správnou pikantnost. Užijte si to!
Ingredience
- 1 drcený stroužek česneku
- 1 polévková lžíce řepkového oleje
- 1 polévková lžíce hnědého cukru
- 1 lžička papriky
- 1 špetka kajenského pepře
- 1/2 lžičky soli
- 2 vepřové kotlety s kostí
Postup
- V mělké misce smícháme všechny přísady, kromě kotlet, a vytvoříme pastu.
- Přidáme kotlety a pořádně je pokryjeme vzniklou pastou.
- Zakryjeme a dáme na 2 hodiny nebo ideálně přes noc do chladu.
- Předehřejeme gril.
- Kotlety grilujeme asi 5 minut z každé strany.
- Před podáváním nechte 5 minut odstát.