Grilované kořeněné kotlety

Grilované kořeněné kotlety

Vepřové kotlety jsou populární hlavně na grilu. A právě paprika jim dodá potřebnou chuť a barvu, kajenský pepř zase správnou pikantnost. Užijte si to!

Ingredience

  • 1 drcený stroužek česneku
  • 1 polévková lžíce řepkového oleje
  • 1 polévková lžíce hnědého cukru
  • 1 lžička papriky
  • 1 špetka kajenského pepře
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 vepřové kotlety s kostí

Postup

  1. V mělké misce smícháme všechny přísady, kromě kotlet, a vytvoříme pastu.
  2. Přidáme kotlety a pořádně je pokryjeme vzniklou pastou.
  3. Zakryjeme a dáme na 2 hodiny nebo ideálně přes noc do chladu.   
  4. Předehřejeme gril.
  5. Kotlety grilujeme asi 5 minut z každé strany.
  6. Před podáváním nechte 5 minut odstát.
Vepřové plátky s paprikou na talíři s bramborami a zeleninou.
www.soscuisine.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.