Grilované krevety se sýrem

Grilované krevety se sýrem

Už jste někdy jedli krevety se sýrem? Je to delikatesa! Vyzkoušejte naši kombinaci s mozzarellou a krémovou sýrovou omáčkou, pochutná si celá rodina.

Co budete potřebovat

Na krevety:

  • 16 velkých krevet se skořápkou
  • 1 šálek strouhané mozzarelly
  • čerstvě mletý černý pepř
  • nasekaná petrželka

Na sýrovou omáčku:

  • 1 šálek mléka
  • 1/2 šálku sýra čedar, nastrouhaného
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • špetka soli
  • špetka kajenského pepře
  • špetka sušené hořčice

Postup

  • V hrnci na mírném ohni rozpusťte máslo, přidejte mouku, sůl, kajenský pepř a sušenou hořčici.
  • Dobře promíchejte.
  • Postupně za stálého míchání přilévejte mléko a vařte do zhoustnutí.
  • Přidejte čedar a pokračujte ve vaření, dokud se sýr nerozpustí a nevznikne vám hladká omáčka.
  • Dejte stranou.
  • Krevety nakrájejte i se skořápkou, odstraňte žilky a uložte je na plech.
  • Přelijte je sýrovou omáčkou, hlavy nechte odkryté.
  • Posypte mozzarellou a okořeňte čerstvě mletým černým pepřem.
  • Plech vložte do horní části trouby předehřáté na 230 °C.
  • Zapněte funkci gril a grilujte krevety v troubě 5–8 minut (v závislosti na velikosti krevet) nebo dokud nejsou krevety hotové a sýr dozlatova opečený.
  • Vyndejte z trouby, ozdobte nasekanou petrželkou a horké podávejte.
Krevety se sýrovou omáčkou v pekáči.
www.angsarap.net

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.