Každý, obzvlášť pak děti, miluje kuřecí maso z grilu. Ugrilujte své rodině či přátelům kuřecí maso, které bude chtít každý přidat.
Ingredience
- Kuřecí maso (stehna, křidélka, prsa…)
- 2 lžíce kečupu
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce třtinového cukru
- 2 lžíce rýžového octa
- 1 lžíce worcesterské omáčky
- 1 lžička sezamového oleje
- 3 stroužky česneku
- 1,5 lžíce mletého zázvoru
- Olivový olej na rošty
Postup
- Ve středně velké misce rozšlehejte kečup se sójovou omáčkou, třitnovým cukrem, rýžovým octem, worcesterskou omáčkou, sezamový olej, prolisovaný česnek a zázvor.
- Dochuťte trochou soli a pepře. Odeberte si 1/2 hrnku marinády a odložte vedle.
- Do zbylé marinády vložte očištěné maso a nechte v lednici alespoň 2 hodiny marinovat. Nejlépe však 8 hodin.
- Namarinované maso je připravené na gril. Při grilování maso obracejte a potírejte marinádou, kterou jste si dali stranou.
- Podávejte s grilovanou zeleninou nebo pečivem či s čímkoliv, co máte rádi.