Grilované kuře v česnekovo-bylinkové marinádě

Grilované kuře v česnekovo-bylinkové marinádě

Připravte si toto dokonale šťavnaté, jemné a lahodné kuře, které je marinované v té nejlepší marinádě z česneku a bylinek. Můžete ho podávat jako hlavní hvězdu pokrmu či jím doplnit salát nebo těstoviny.

INGREDIENCE

  • 2 lžičky mořské soli
  • 2 lžičky nasekané cibule
  • 2 lžičky praženého česnekového prášku
  • 1/2 lžičky černého pepře
  • 1/2 lžičky koriandru
  • 1/2 lžičky petrželky
  • 1/2 lžičky papriky
  • 1/2 šálku olivového oleje
  • 1/4 šálku octa
  • 1 kg vykostěných kuřecích prsou bez kůže

POSTUP

  • Smíchejte mořskou sůl, nasekanou cibuli, pražený česnekový prášek, černý pepř, koriandr, petrželku a papriku.
  • Vložte směs koření, olivový olej a ocet do sáčku na zip.
  • Přidejte 1 kg vykostěných kuřecích prsou bez kůže.
  • Promíchejte, aby se maso obalilo, dejte do lednice a kuře 30 minut marinujte.
  • Naolejujte grilovací rošty, vyjměte kuře z marinády a grilujte na středně vysoké teplotě asi 5 minut z každé strany, celkem asi 10 minut nebo dokud kuře nedosáhne vnitřní teploty 71 °C.
Ogrilované kuře nakrájené na plátky.
www.thegunnysack.com

Testujeme kontaktní elektrické grily. Jaký v naší recenzi vyhrál a proč?

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.