Grilované kuřecí kousky s bylinkami

Grilované kuřecí kousky s bylinkami
Příprava: 15 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 4

Jemná chuť kuřecího masa se skvěle snoubí s nejrůznějšími bylinkami, především tymiánem a rozmarýnem. Připravte si marinádu plnou bylinek, kuře hezky provoní a vy se nebudete moct dočkat, až jej ochutnáte.

Ingredience:

  • 4 kuřecí čtvrtky nebo kuřecí stehna či křídla
  • 1 čajová lžička červeného pepře
  • 1 čajová lžička semen fenyklu
  • 1 čajová lžička hrubě mletého černého pepře
  • 1 čajová lžička soli
  • 1 PL čerstvého rozmarýnu, jemně nasekaného
  • 1 PL čerstvého tymiánu, jemně nakrájeného
  • 2 stroužky utřeného česneku
  • 1 a 1/2 PL hnědého cukru

Postup:

  1. Veškeré koření důkladně utřete v hmoždíři.
  2. Následně tuto směs smíchejte s ostatními ingrediencemi, tedy cukrem, bylinkami a česnekem v misce v jemnou pastu.
  3. Kuřecí čtvrtky očistěte, omyjte a připravenou pastou z koření a bylinek ze všech stran důkladně pokryjte.
  4. Odložte na alespoň dvě hodiny, lépe přes noc, do ledničky.
  5. Poté rozpalte gril a vložte na něj kuřecí čtvrtky kůží směrem dolů.
  6. Grilujte přibližně 25-30 minut.
  7. V průběhu grilování maso pravidelně obracejte.
  8. Před servírováním nechte maso 5 minut odpočinout, lépe vynikne chuť bylinek.
Kuřecí maso připravované na grilu s rozmanitými bylinkami
zdroj: garlicandzest.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.