Ingredience
- 4 makrely
- zelená petrželka
- grilovací koření na ryby
- olej
- sůl
- 2 mladé cukety
- 2 rajčata
Postup receptu
- Vykuchané makrely dáme téměř rozmrazit
- Pak je omyjeme a necháme vcelku (hlavu ani ocasní ploutve neoddělujeme)
- Břišní dutinu makrel vytřeme solí a naplníme ji snítkami zelené petrželky
- Pak smícháme 2 lžičky grilovacího koření na ryby spolu se 2 lžícemi oleje a touto směsí potřeme povrch makrel
- Klademe je na rozpálený gril a po obou stranách grilujeme dozlatova
- Během grilování potíráme zbylým olejem
- Cukety a rajčata omyjeme, nakrájíme na silnější plátky a asi v polovině grilování je přidáme na rošt k rybám a také po obou stranách ogrilujeme
- Makrely servírujeme celé, obložené cuketou a rajčaty a podáváme s chlebem
K ochlazení vzduchu během grilování vám mohou pomoci ochlazovače vzduchu. Podívejte se, jak jsme je ohodnotili.