Grilované maso v medové hořčici

Grilované maso v medové hořčici

Před grilováním maso marinuje většina z nás. Směs medu a hořčice je jednou ze skvělých možností!

Ingredience:

  • 4 kuřecí prsa
  • 1/2 šálku medu
  • 1/2 šálku hrubozrnné hořčice
  • 2 stroužky česneku
  • šťáva z poloviny citronu
  • sladká paprika
  • vločky červeného pepře
  • sůl, pepř

Postup:

  1. V misce si smíchejte veškeré koření, tedy sladkou papriku, červený pepř, sůl a černý pepř.
  2. Dále ke koření přidejte prolisovaný česnek, med, hořčici a citronovou šťávu.
  3. Vše důkladně promíchejte.
  4. Omytá a kůže zbavená kuřecí prsa vložte do misky s marinovací směsí, přikryjte a nechte alespoň 30 minut odležet při pokojové teplotě.
  5. Namarinované kousky masa poté grilujte na předehřátém grilu přibližně 6-8 minut z každé strany, dokud není maso hotové.
  6. Před konzumací nechte maso několik málo minut odpočinout na talíři.

Grilované kuře na medu servírujte s čerstvým pečivem a zeleninovým salátem.

Grilované plátky masa marinované v medové hořčici
zdroj: simplyscratch.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.