Příprava: 30 minut
Vaření: 15 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 50 dkg mletého masa
- 1 vejce
- sůl
- pepř
- koření (provensálské, orientální, grilovací …)
- 1 klobása
- 1 cibule
- 1 feferonka (nemusí být).
Postup receptu
- Mleté maso smícháme s vejcem, osolíme, opepříme, ochutíme kořením podle vlastního výběru a zahustíme podle potřeby strouhankou
- Promíchané a propracované mleté maso rozdělíme na potřebný počet částí
- Do olejem vymazaných alobalových misek rozprostřeme slabší vrstvu připraveného mletého masa, posypeme na nudličky nakrájenou klobásou a cibulí a nasekanou feferonkou, přikořeníme a zakryjeme vrchní vrstvou masa
- Misku zabalíme do alobalu a grilujeme asi 30 minut
- Příloha: tmavý chléb, čerstvá zelenina
- Pozn: Grilujeme-li pod domácím grilem, můžeme ke konci alobal otevřít, aby se vytvořila kůrka