Kotlety v pikantní marinádě na grilu

Kotlety v pikantní marinádě na grilu
Příprava: 10 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 4 vepřové kotlety

Marináda:

  • 3 lžíce švestkových povidel
  • 1 sekaná feferonka
  • asi 4 cm čerstvého strouhaného zázvoru
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce dezertního nebo červeného přírodního vína
  • 2 lžíce oleje

Postup receptu

  1. Omyté a osušené kotlety nařízneme u kosti a na okrajích
  2. Pak je naložíme do připravené marinády, na kterou jsme důkladně promíchali všechny suroviny, a kotlety necháme do druhého dne proležet
  3. Před grilováním je z marinády vyjmeme, osušíme a grilujeme po každé straně asi 10–15 minut
  4. Během grilování potíráme zbylou marinádou

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.