Příprava: 20 minut
Vaření: 60 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 80 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
Nádivka
- 15 dkg anglické slaniny
- 20 dkg žampionů nebo čerstvých lesních hub
- 2 cibule
- 1 paprika
- 1 pórek
- pažitka.
Grilovací směs
- 4 lžíce oleje
- 2 dl piva
- 4 lžíce kečupu
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička sladké papriky
- sůl
- grilovací koření.
Postup receptu
- Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme
- Přidáme do ní nakrájenou cibuli a pórek, osmahneme a přidáme nakrájenou papriku a na plátky nakrájené houby
- Krátce podusíme, osolíme, a okořeníme a promícháme s nasekanou pažitkou
- Nádivkou naplníme kuře, otvory spíchneme jehlami nebo párátky (ty musíme namočit, aby se nepálily) a vložíme na připravený gril
- Grilujeme asi 30 minut, pak začneme průběžně potírat grilovací směsí, kterou jsme připravili smícháním všech surovin