Grilované řecké karbanátky

Grilované řecké karbanátky
Příprava: 10 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1/2 kg mletého masa
  • 1 nadrobno nasekaná cibule
  • 1 lžička koření Gyros
  • trochu citronové šťávy.
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 2 vejce
  • strouhanka a trochu mléka.

Hořčicová omáčka

  •  4 lžíce ostré hořčice
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • 1/2 lžičky chilli
  • 1 kelímek kysané smetany
  • 1 lžíce octa (i méně)
  • sůl.

Postup receptu

  1. Maso smícháme s vejci a nadrobno nasekanou cibulí
  2. přidáme strouhanku zvlhčenou mlékem, podle chuti okořeníme a zakápneme citronovou šťávou
  3. Z propracované masové hmoty tvoříme malé karbanátky, které vložíme pod gril a grilujeme je z obou stran
  4. Příprava studené omáčky: Hořčici a koření důkladně promícháme, nakonec zamícháme kysanou smetanu
  5. Příloha: hranolky, zeleninová obloha, studená hořčicová omáčka

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.