Tyto jemné a chutné vepřové špízy se skvěle hodí na letní grilování. Podávejte je s rýží a s libovolnou zeleninou jako perfektní hlavní chod!
Co budete potřebovat
- 700 – 900 g vepřové panenky, zbavené stříbrné kůže, nakrájené na 2,5 cm kousky
Na omáčku:
- ½ šálku hoisin omáčky
- 3/4 lžičky soli
- 2 lžičky koření 5 vůní
- 1 lžička česnekového prášku
- 1/2 lžičky černého pepře
- 1/4 čajové mletého kajenského pepře
- 1/4 lžičky kukuřičného škrobu
- 2 jarní cibulky na ozdobu, nakrájené na tenké plátky (volitelně)
Postup
- Pokud používáte dřevěné špejle, namočte je alespoň na 30 minut do teplé vody, abyste zmírnili připalování na grilu.
- V malé misce smíchejte ingredience na omáčku.
- Odeberte 1/4 šálku omáčky a schovejte si ji na později.
- Přidejte kousky vepřového masa a zbývající omáčku do velké mísy a promíchejte, aby se maso rovnoměrně obalilo.
- Napíchejte vepřové maso na špízy a mezi každým kouskem masa ponechejte cca 0,5 cm mezeru, abyste podpořili rovnoměrné grilování
- Nastříkejte špejle po celém povrchu olejem ve spreji.
- Předehřejte gril na vysokou teplotu, vyčistěte rošty a pomocí papírových utěrek a kleští lehce potřete rošty kuchyňským olejem.
- Vepřové špízy grilujte 3–4 minuty, dokud nezhnědnou.
- Otočte, potřete odloženou omáčkou a grilujte další 3-4 minuty, dokud vnitřní teplota masa nedosáhne 60°C.
- Přeneste na talíř a dejte špízy volně do stanu z alobalu.
- Nechte 5 minut odpočinout.
- Posypte jarní cibulkou a podávejte s rýží.