Grilované špízy z vepřové panenky s hoisin omáčkou

Grilované špízy z vepřové panenky s hoisin omáčkou
Příprava: 10 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 5

Tyto jemné a chutné vepřové špízy se skvěle hodí na letní grilování. Podávejte je s rýží a s libovolnou zeleninou jako perfektní hlavní chod!

Co budete potřebovat

  • 700 – 900 g vepřové panenky, zbavené stříbrné kůže, nakrájené na 2,5 cm kousky

Na omáčku:

  • ½ šálku hoisin omáčky
  • 3/4 lžičky soli
  • 2 lžičky koření 5 vůní
  • 1 lžička česnekového prášku
  • 1/2 lžičky černého pepře
  • 1/4 čajové mletého kajenského pepře
  • 1/4 lžičky kukuřičného škrobu
  • 2 jarní cibulky na ozdobu, nakrájené na tenké plátky (volitelně)

Postup

  • Pokud používáte dřevěné špejle, namočte je alespoň na 30 minut do teplé vody, abyste zmírnili připalování na grilu.
  • V malé misce smíchejte ingredience na omáčku.
  • Odeberte 1/4 šálku omáčky a schovejte si ji na později.
  • Přidejte kousky vepřového masa a zbývající omáčku do velké mísy a promíchejte, aby se maso rovnoměrně obalilo.
  • Napíchejte vepřové maso na špízy a mezi každým kouskem masa ponechejte cca 0,5 cm mezeru, abyste podpořili rovnoměrné grilování
  • Nastříkejte špejle po celém povrchu olejem ve spreji.
  • Předehřejte gril na vysokou teplotu, vyčistěte rošty a pomocí papírových utěrek a kleští lehce potřete rošty kuchyňským olejem.
  • Vepřové špízy grilujte 3–4 minuty, dokud nezhnědnou.
  • Otočte, potřete odloženou omáčkou a grilujte další 3-4 minuty, dokud vnitřní teplota masa nedosáhne 60°C.
  • Přeneste na talíř a dejte špízy volně do stanu z alobalu.
  • Nechte 5 minut odpočinout.
  • Posypte jarní cibulkou a podávejte s rýží.
Vepřové špízy z grilu na talíři.
www.theyummylife.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.