Grilované steaky z tuňáka

Grilované steaky z tuňáka
Příprava: 15 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 4

Vyzkoušejte náš podrobný návod, jak správně ugrilovat tuňáka. Navíc na to potřebujete kromě tuňáka pouze olej a sůl!

INGREDIENCE

  • 4 steaky z tuňáka, každý o hmotnosti 170 až 225 g a tloušťce 3 až 5 cm
  • řepkový nebo jiný neutrální olej
  • sůl dle chuti
  • mletý černý pepř (volitelné)

POSTUP

  1. Nastavíme všechny hořáky plynového grilu na vysokou teplotu.
  2. Dáme grilovací rošt na místo, zakryjeme gril a necháme 5 minut předehřát.
  3. Vyčistíme a naolejujeme grilovací rošt.
  4. Steaky z tuňáka dobře osušíme papírovými utěrkami a celé je lehce potřeme olejem.
  5. Těsně před grilováním steaky dochutíme solí a případně pepřem.
  6. Poté položíme na rozpálenou stranu grilu.
  7. Tuňáka grilujeme, dokud nebude první strana dobře opečená, 1 až 2 minuty.
  8. Pokud se ryba přilepí, zkusíme ji zespodu jemně nadzvednout pomocí tenké kovové špachtle nebo hrotů vidličky zasunuté dolů mezi grilovací rošty.
  9. Otočíme tuňáka a opakujeme na druhé straně.
  10. Pro ideální propečenost rare grilujeme rybu dostatečně dlouho, aby se opekla z každé strany, a ne déle.
  11. Pokud chceme mít tuňáka krásně rare, strany steaků by měly být fialové, přičemž shora a zespodu se začíná objevovat béžová barva.
  12. Pokud chceme, aby byly udělané trochu více, počkáme, až se objeví více béžové barvy z obou stran.
  13. Nedoporučujeme grilovat steaky z tuňáka nad rámec medium-rare.
  14. Užijte si to!
Tenké grilované tuňákové steaky.
www.seriouseats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.