Grilování rozhodně patří k oblíbeným činnostem vlahých letních večerů.
Pokud chcete změnu proti tradičnímu masu nebo zelenině, inspirujte se našimi recepty na grilované sýry.
Už jste ochutnali například kyperský sýr Halloumi?
Nebo byste si dali raději klasický hermelín?
Tak jako tak si u nás vyberete!
Naše recepty
Jaké sýry použít na grilování
- Sýry je nejlepší grilovat v alobalu, tak si zajistíme to, že se neroztečou.
- Použít můžeme především různé tvrdé sýry, výborný je hermelín a jemu podobné sýry s bílou plísní na povrchu.
- Vyloučeny nejsou ani tvarůžky, pokud na ně máme chuť, a do některých směsí se využijí i tavené sýry.
- Ke grilovaným sýrům podáváme především tmavé i bílé pečivo nejrůznějších tvarů.
- Aby bylo křupavější, potřeme jej olejem nebo jen vodou a chvilku ogrilujeme nebo jej zabalíme do alobalu a grilujeme v něm.
- K pečivu přidáme čerstvou zeleninu nebo zeleninový salát.
A jaký sýr používáte nejraději na gril vy? Napište nám do komentářů!