Pokud se vám podaří sehnat obrovské tygří krevety, připravte si je podle našeho receptu! Pochutnají si i ti nejnáročnější hosté.
Co budete potřebovat
Na chimichurri:
- 4 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
- 2 šalotky, nakrájené nadrobno
- 1 červená chilli paprička, zbavená semínek a nakrájená najemno, podle chuti
- 3 lžíce červeného vinného octa
- 2 lžíce čerstvého oregana
- hrst koriandru, jemně nasekaného
- hrst plocholisté petrželky, jemně nasekané
- 4 lžíce olivového oleje
- mořská sůl a černý pepř
Na krevety:
- 15-20 velkých celých syrových tygřích krevet
- olivový olej
- mořská sůl a černý pepř
Postup
- Všechny ingredience na chimichurri smíchejte s dostatečným množstvím chilli, soli a pepře podle chuti.
- Krevety opláchněte pod studenou vodou.
- Rozpalte gril na co nejvyšší teplotu.
- Ostrým nožem krevety podélně rozkrojte a rozložte na olejem vymazaný plech.
- Pokapejte olejem.
- Dejte na gril a grilujte, dokud krevety nebudou hotové.
- Dejte si pozor, aby se vám nepřipálily.
- Jakmile je hotovo, dochuťte solí a pepřem, přendejte na servírovací talíř a servírujte s chimichurri.