Grilované vepřové koleno v troubě

Grilované vepřové koleno v troubě

Recept s grilovaným vepřovým kolenem se připravuje různě v závislosti na regionu i zemi. Může být nejdříve nasolené nebo naložené a upečené do křupava, smažené nebo vařené. Potěšte své hosty a blízké křupavým kolenem. Nebo je potěšte dalšími dobrotami z vepřového masa na grilu.

Co budeme potřebovat

  • 2 vepřová kolena (700 g každé s kostí syrové, neuzené ani naložené)
  • sůl
  • kmín
  • 4 bobkové listy
  • 4 bobule jalovce
  • 1 lžička kuliček pepře
  • 1 cibule (nakrájená na čtvrtky)

Postup

  • Do velkého hrnce dejte osolenou vodu. Přidejte bobkové listy, jalovec, pepř a nakrájenou cibuli.
  • Přiveďte k varu a poté upravte teplotu tak, aby se voda nevařila, ale byla stále velmi horká.
  • Přidejte vepřová kolena a vařte asi 1,5 hodiny.
  • Vyjměte a prořezejte kůži kůru ve tvaru kosočtverce. Posypte solí a kmínem.
  • V troubě zasuňte mřížku do střední polohy a pod ni umístěte zapékací misku, aby se v ní zachytil kapající tuk.
  • Kolena položíme na mřížku a necháme v předehřáté troubě péct na 200 °C asi 1,5 hodiny.
  • V polovině otočte a pokud chcete, můžete je přelít i nasbíraným tukem.
  • Na posledních 15 minut můžete zapnout v troubě gril.

Hodí se k našemu bramborovému salátu, bramborové kaši nebo houskovému knedlíku s omáčkou, salátu nebo k pár krajíčkům chleba.
Pokud něco zbyde, maso bude chutnat velmi dobře i druhý den studené.

Ocelová pánev s vypečeným a křupavým kolenem.
Zdroj: craftbeering.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.