Příprava: 15 minut
Vaření: 25 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 4 pstruzi
- 1 citron
- mletý pepř
- 3 lžíce polohrubé mouky
- olej
- sůl.
Petrželkové máslo
- 10 dkg másla
- 1 lžička hořčice
- sůl
- sekaná petrželka.
Postup receptu
- Pstruhy vykucháme, opláchneme a osušíme
- Pak je uvnitř osolíme a opepříme, navrchu je pokapeme citronovou šťávou a potřeme olejem
- Budou křehčí, když je necháme hodinu až dvě v chladu odležet
- Před grilováním je jen zlehka obalíme v mouce a vložíme na rošt rozehřátého a olejem potřeného grilu
- Grilujeme po obou stranách dozlatova
- Délka grilování je závislá na teplotě grilu a velikosti pstruha
- Na hotové porce klademe špalíček petrželkového másla, které připravíme tak, že suroviny společně utřeme, zabalíme do alobalu nebo fólie a necháme ztuhnout