Máte už dost složitého pečení různých buchet a dortů, abyste potěšili svou rodinu sladkým moučníkem?
Vyzkoušejte naše recepty na grilovaný ananas, který nejen že poslouží jako skvělý dezert, ale můžete ho podávat i jako předkrm či přílohu k masu či rybám.
Ochutnejte variantu s javorovým máslem, rumovou omáčkou či limetkovým karamelem.
Zní to lahodně, že ano?
Tak se na to pojďme společně podívat!
Naše recepty
Nezapomeňte vyzkoušet i naše zdravé recepty na smoothie s ananasem 5x jinak. Jsou snadné na přípravu, osvěžující a exotické!
Jak nakrájet ananas na grilování
Existujte několik způsob, jak můžete nakrájet ananas, aby se hodil na grilování. U obou metod začněte odříznutím horní a spodní části ananasu, abyste měli rovný povrch, se kterým můžete pracovat. Ostrým nožem přejeďte svisle po vnější kůži, abyste ji odstranili.
- Chcete-li ananas nakrájet na kolečka, položte ho na bok a nakrájejte jej příčně na plátky o velikosti cca 2,5 cm. K odstranění jádřince, který je uprostřed, použijte vykrajovač ananasu, kulatý vykrajovač na cukroví nebo odřezávací nůž.
- Druhou metodou je naříznout ananas podél jádřince, abyste odkrojili velké plátky dužiny. Pak je můžete nakrájet na menší kousky. Ujistěte se, že jsou cca 2 cm tlusté a dostatečně velké, aby vám nespadly mezi grilovací rošty.
A jak se vám naše dnešní recepty na grilovaný ananas líbily? Napište nám do komentářů!