Tyto grilované kousky ananasu s polevou z medu, limetky, skořice a jalapeňos jsou skvělou inspirací na letní pokrm, který si zamiluje snad každý. Můžete je podávat jako předkrm, přílohu či dezert.
Co budete potřebovat
- 1 zralý ananas
- 10 špejlí (dřevěných nebo ocelových)
Na medovou polevu:
- ½ šálku medu
- 1 velká limetka
- ½ lžičky skořice
- ½ lžičky soli
- 1 malá paprička jalapeňo
Postup
- Pokud používáte dřevěné špejle, nechte je před grilováním namočené ve vodě alespoň 30 minut.
- Vyčistěte gril a zapněte jej na vysokou teplotu, aby byla jeho vnitřní teplota asi 200 stupňů Celsia.
- Mezitím si nakrájejte ananas na 10 kousků, které později napíchnete na špejle.
- Přidejte ingredience na polevu do malé misky a promíchejte.
- Do středu každého kousku ananasu zapíchněte špejli.
- Nemusíte ananas propíchnout skrz na skrz, ale zastavte se cca 2,5 cm od horní části.
- Takto připravené špízy položte na talíř a potřete je z obou stran polevou.
- Špízy položte na gril přímo nad plameny a zavřete víko.
- Asi po 5 minutách je polijte polevou.
- Znovu zavřete víko.
- Špízy grilujte pouze z jedné strany.
- Jakmile se na ananasu objeví zuhelnatělé stopy po grilování, vyjměte ho z grilu a položte na velký plochý servírovací talíř.
- Potřete špízy zbylou polevou a před podáváním nechte alespoň 15 minut chladit.
- Užijte si to!