Grilovaný ananas s pikantní medovou polevou

Grilovaný ananas s pikantní medovou polevou

Tyto grilované kousky ananasu s polevou z medu, limetky, skořice a jalapeňos jsou skvělou inspirací na letní pokrm, který si zamiluje snad každý. Můžete je podávat jako předkrm, přílohu či dezert.

Co budete potřebovat

  • 1 zralý ananas
  • 10 špejlí (dřevěných nebo ocelových)

Na medovou polevu:

  • ½ šálku medu
  • 1 velká limetka
  • ½ lžičky skořice
  • ½ lžičky soli
  • 1 malá paprička jalapeňo

Postup

  • Pokud používáte dřevěné špejle, nechte je před grilováním namočené ve vodě alespoň 30 minut.
  • Vyčistěte gril a zapněte jej na vysokou teplotu, aby byla jeho vnitřní teplota asi 200 stupňů Celsia.
  • Mezitím si nakrájejte ananas na 10 kousků, které později napíchnete na špejle.
  • Přidejte ingredience na polevu do malé misky a promíchejte.
  • Do středu každého kousku ananasu zapíchněte špejli.
  • Nemusíte ananas propíchnout skrz na skrz, ale zastavte se cca 2,5 cm od horní části.
  • Takto připravené špízy položte na talíř a potřete je z obou stran polevou.
  • Špízy položte na gril přímo nad plameny a zavřete víko.
  • Asi po 5 minutách je polijte polevou.
  • Znovu zavřete víko.
  • Špízy grilujte pouze z jedné strany.
  • Jakmile se na ananasu objeví zuhelnatělé stopy po grilování, vyjměte ho z grilu a položte na velký plochý servírovací talíř.
  • Potřete špízy zbylou polevou a před podáváním nechte alespoň 15 minut chladit.
  • Užijte si to!
Grilované kousky ananasu s polevou z medu, limetky, skořice a jalapeňos na špejlích servírované na talíři.
www.alekasgettogether.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.