Grilovaný ananas s pomerančovou polevou

Grilovaný ananas s pomerančovou polevou
Příprava: 10 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 8

Tento recept vám od začátku do konce zabere pouhých 20 minut a výsledkem bude sladký, pikantní a šťavnatý sen! Grilovaný ananas podávejte jako snadný předkrm, přílohu nebo dezert.

Co budete potřebovat

  • 1 zralý ananas
  • 4 lžíce másla
  • 1/3 šálku třtinového cukru
  • 1/2 šálku pomerančové šťávy
  • 1 lžička chilli prášku
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/8 lžičky černého pepře
  • 1/8 lžičky mletého hřebíčku
  • 1 lžíce limetkové šťávy nebo více podle chuti

Postup

  • Ananas oloupejte a nakrájejte podélně na osm klínků; odstraňte jádřinec.
  • Klínky ananasu vyskládejte na pečicím plech s okrajem a dejte stranou.
  • V malém hrnci na středním plameni rozpusťte máslo.
  • Přidejte třtinový cukr a míchejte, aby se rozpustil.
  • Opatrně vmíchejte pomerančovou šťávu, nechte probublat a poté přidejte chilli, sůl, pepř a hřebíček.
  • Zvyšte plamen, přiveďte k varu a vařte, dokud se směs nezredukuje na asi ½ šálku a nezhoustne do řídké sirupovité konzistence.
  • Sundejte z ohně a vmíchejte limetkovou šťávu.
  • Nechte několik minut vychladnout a poté nalijte přibližně 2/3 polevy na ananas.
  • Promíchejte.
  • Zbývající polevu si nechte na potírání.
  • Pokud vám poleva příliš zhoustne, vmíchejte do ní trochu vody a vraťte ji na chvíli na sporák.
  • Ananas grilujte na přímém středním ohni a během toho ho polévejte vyhrazenou polevou, občas otáčejte, dokud klínky nebudou mít na některých místech zlatavě hnědé grilovací stopy, asi 7–10 minut.
  • Podávejte se zbylou polevou.
Grilované kousky ananasu s pomerančovou polevou.
www.carlsbadcravings.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.