Ochutnejte tento snadný a naprosto delikátní dezert z grilu, který oceníte nejen při letních grilovačkách! Sladké plátky ananasu doplněné kopečkem vanilkové zmrzlina, lahodnou rumovou omáčkou a praženými mandlemi si prostě zamilujete.
Co budete potřebovat
- 1 ananas, oloupaný a nakrájený na 6-8 kroužků (jádro odstraňte)
- 1/2 šálku tmavého rumu
- 1/4 šálku třtinového cukru
- 2 lžičky másla (volitelně)
- 1/4 lžičky mleté skořice
- špetka soli
- vanilková zmrzlina a pražené nakrájené mandle k podávání
Postup
- Předehřejte gril na 200°C.
- Očistěte a naolejujte rošty.
- Ananas oloupejte, nakrájejte na 6-8 kroužků o tloušťce přibližně 2 cm a kroužky zbavte jádřince.
- Kolečka ananasu lehce potřete olejem nebo rozpuštěným máslem.
- Zatímco se gril předehřívá, smíchejte třtinový cukr, rum, skořici, máslo (pokud ho používáte) a špetku soli.
- Směs přiveďte k varu a vše promíchejte.
- Snižte teplotu na středně nízkou a nechte omáčku vařit, dokud nebude zredukovaná a dostatečně hustá, asi 5 minut.
- Omáčku nalijte do sklenice nebo servírovací misky a dejte stranou, zatímco se ananas griluje.
- Kolečka ananasu položte na gril a přiklopte víkem.
- Grilujte 2–3 minuty, nebo dokud ananas nezezlátne a nebudou na něm stopy po grilování, poté kolečka otočte a grilujte další 2–3 minuty.
- Vyjměte ananas z grilu a podávejte s kopečkem vanilkové zmrzliny, rumovou omáčkou a opraženými nakrájenými mandlemi.
Grilované pokrmy si můžete připravit i na některé z grilovacích pánví, které jsou na trhu dostupné. Podívejte se na naše recenze litinových pánví, mezi kterými najdete i pánve vhodné na grilování.